«

Zoeken


Technologie

Omdat voor ons goed niet goed genoeg is

Wij stellen ons ten doel producten doorlopend te verbeteren en bovendien nog ideeën en ontwikkelingen te realiseren die de bescherming van houten elementen nog verder optimaliseren. In onze laboratoria worden nieuwe technologieën ontwikkeld die aan de hoogste eisen voldoen en houten elementen een langere levensduur bieden, ook onder de zwaarste omstandigheden.

 

De beste voorbeelden daarvoor zijn de Ion-Locken Duraflex-technologie. Met de Ion-Lock-technologie heeft Sikkens Wood Coatings een manier gevonden om houtbestanddelen te binden en daardoor de eerder optredende ongewenste verkleuringen van het hout op maatgevende wijze te reduceren. Zo worden nieuwe maatstaven gesteld bij de isolatie van dekkende verfsystemen en beitsen voor houten gevelelementen.

 

De Duraflex-technologie staat voor een extreem lange duurzaamheid van het verfsysteem op houten kozijnen, ramen en deuren. Door de gerichte combinatie van duurzaam elastische filmlagen en een zeer hoge UV-bescherming worden externe factoren zoals extreme koude of hitte en het uitzeten krimpgedag van het hout als gevolg van vocht op een ideale manier gecompenseerd.