«

Zoeken


Duraflex-technologie

Elasticiteit voor hoge weersbestendigheid

De Duraflex-technologie staat voor een lange levensduur en uitstekende bescherming tegen weersinvloeden. Door de duurzame elasticiteit van het coatingsysteem wordt onder alle weersomstandigheden een optimale houdbaarheid bereikt. Een overtuigend argument voor uw klanten.

Dankzij de permanent elastische filmlaag - vooral ook bij temperatuurfluctuaties - past het product zich optimaal aan de ondergrond aan. Innovatieve, tegen licht bescherming biedende middelen (bij de beitsen) geven de coating een lang aanhoudende bescherming tegen UV-straling. De uitstekende diffusie-eigenschappen van de laag zorgen voor een bijzonder Verschillende negatief geladen houtingrediënten Bindmiddel met positieve ionengroep Postief geladen bestanddelen van het bindmiddel Traditionele coatings Duraflex-coating Hout Warmte: het hout geeft vocht af en krimpt. De coating volgt de beweging zonder materiaal- spanning. Regen: Het binnendringende vocht laat het hout uitzetten. Maar de flexibele coating wordt opgerekt en zorgt voor een gecontroleerde vocht-afgifte door zijn bijzondere diffusie-eigenschappen. Hagelinslag: Betere slagvastheid reduceert de vorming van haarscheuren. Extreem zonlicht: Het UV-licht wordt door de coating geabsorbeerd. Hout en coating blijven onbeschadigd. Vorst en sneeuw: Ook bij lage temperaturen blijft de coating elastisch en zorgt deze door haar diffusie-eigenschappen voor een gecontroleerde vochtuitwisseling. goed vochtgehalte van het hout. Door deze eigenschappen bereikt het Duraflex-coatingsysteem een extreem goede weersbestendigheid.

 

Dit werd ook bij weerproeven bij de Q-Lab Weathering Research Service aangetoond. Bovendien heeft het Fraunhofer-instituut voor houtonderzoek (Wilhelm-Klauditz-Institut) de zeer hoge elasticiteit van de coating bevestigd. Verdere voordelen zijn de zeer goede hechting en de weerstand tegen haarscheurvorming.

Voor dekkende en transparante verfsystemen

Sikkens Wood Coating biedt zowel voor een dekkende- als transparante afwerking een compleet systeem met de innovatieve Duraflex-technologie aan: de producten kunnen als voorlak- en als aflaklaag gebruikt worden.

Alle Produkte mit der Duraflex-Technologie verfügen über das SKH-KOMO-Produktzertifikat 33199 nach externen Prüfungen durch das SKH-Institut in den Niederlanden

Alle producten met de Duraflex-Technology beschikken over het BRL 0817 SKH-KOMO productcertificaat 33199 na externe proeven door het SHR Instituut in Nederland.

In alle opzichten overtuigende eigenschappen:

Duraflex-coating
Traditionele coatings
Hout
Warmte:
het hout geeft vocht af en krimpt. De coating volgt de beweging zonder materiaal- spanning.
Regen:
Het binnendringende vocht laat het hout uitzetten. Maar de flexibele coating wordt opgerekt en zorgt voor een gecontroleerde vocht-afgifte door zijn bijzondere diffusie-eigenschappen.
Hagelinslag:
Betere slagvastheid reduceert de vorming van haarscheuren.
Extreem zonlicht:
Het UV-licht wordt door de coating geabsorbeerd. Hout en coating blijven onbeschadigd.
Vorst en sneeuw:
Ook bij lage temperaturen blijft de coating elastisch en zorgt deze door haar diffusie-eigenschappen voor een gecontroleerde vochtuitwisseling.

In een oogopslag

  • Blijvende elasticiteit, vooral bij temperatuurfluctuaties
  • Extreem bestand tegen weersinvloeden
  • Zeer goede hechting
  • Optimale houdbaarheid
  • Ideale aanpassing aan de houten ondergrond
  • Hoge UV-bescherming door nieuwe innovatieve middelen die tegen licht beschermen
  • Lang aanhoudende effectiviteit van het UV-beschermingsmiddel
  • Bijzonder goede bescherming tegen vocht door de uitstekende diffusie-eigenschappen van de coatinglaag
  • Goede slagvastheid tegen het ontstaan van haarscheuren